O škole

Filozofií naší mateřské školy je usnadnit dětem jejich další životní i vzdělávací cestu a připravit je na zdolávání nástrah života a podpořit touhu po poznání. Snažíme se u dětí vytvořit pozitivní vztah k místu, kde žijí a vzbudit zájem o dění v regionu. Podporovat zachovávání tradic a hodnot, které jsou důležité pro další životní cestu dětí.

ŠVP PV je zaměřen na 3 hlavní cíle:

  • Rozvoj dítěte a jeho schopnosti učit se
  • Osvojení základů hodnot, na nichž je založena naše společnost
  • Získání osobní samostatnosti a schopnosti projevovat se

Snahou pedagogů je rozvoj dítěte po všech stránkách – biologické, psychologické, kulturně-společenské, sociální, poznávací. Úsilí všech zaměstnanců mateřské školy směřuje k přípravě dítěte tak, aby na konci předškolního období bylo jedinečnou a relativně samostatnou osobností, připravenou zvládnout nároky běžně na ni kladené a připravenou i na ty, které ji v budoucnu čekají. Všichni si uvědomujeme, jak důležité je předškolní období pro formování osobnosti dítěte. Při práci s dětmi využíváme nových vědeckých poznatků z oblasti výchovy a vzdělávání a tyto poznatky zprostředkováváme rodičům a zákonným zástupcům dětí.

Již v předškolním věku dítěte se vytvářejí základy pro započetí systematického rozvoje. Ve vzdělávání dětí upřednostňujeme hru a prožitkové poznávání. Získané vědomosti si děti dle možností ověřují v praxi. Vzdělávání probíhá během celého pobytu dítěte v mateřské škole. Činnosti jsou plánované podle tematických celků (integrovaných bloků), které na sebe navazují a úzce se prolínají. Preferujeme metody a formy vzdělávání, které respektují specifika předškolního věku dítěte – hlavní formou vzdělávání je hra.

Součástí vzdělávání jsou školní akce, které cíleně doplňují a zpestřují pobyt dítěte v MŠ.

Aktuálně

Fotografie naleznete průběžně v galerii

Akce říjen

10.10. Vánoční focení dětí od 8,15 hod.

14.10. KRNAP - Semena a plody v přírodě - předškoláci

22.10. Zdravá pětka - Projekt o zdravé výživě pro všechny děti. Začátek v 8.30 hod. (příchod dětí nejdéle v 8,15 hod.)

24.10. Divadlo v MŠ - Jak šel Honza do světa

Flétničky každé úterý

Školka v přírodě: ve čtvrtek 3.10. - medvíďata a v pátek 4.10. veverky - bude vždy upřesněno

Školka v přírodě: 17. a 18.10. ani 24. a 25. 10. neproběhne z organizačních důvodů. Děti pobyt venku absolvují bez batůžků v běžné době - až po svačině.

Každý pátek - cvičení s hokejovými trenéry z projektu Lvíček do škol - medvíďata